Črni česen

8,70 

To super živilo je izjemno kulinarično darilo!

 

Črni česen je fermentiran navadni česen. Ima številne pozitivne učinke na zdravje.

✔ Vsebuje kar dvakratno količino antioksidantov v primerjavi s surovim česnom, uravnava krvni sladkor, znižuje raven slabega holesterola, izboljšuje jetrno funkcijo, …

✔ Deluje tudi kot naravni ojačevalec okusa – ima namreč neverjetno sposobnost iz vsake jedi povleči najboljše okuse in jih še dodatno poudariti. Prijetno lahko popestri vaš hitro pripravljen obrok ali pa praznično pojedino.

🎁 Kot darilo je primeren za vse kuharske navdušence kot tudi tiste, ki bi si občasno želeli popestriti hrano na svojem jedilniku.

Črni česen je edinstvena sestavina, ki jo najdemo v kuhinjah po celem svetu. Že stoletja se uporablja za okus in v zdravilne namene v številnih azijskih kuhinjah. V zadnjem času je vse bolj iskana sestavina za popestritev jedi tudi pri nas.

Črni česen je fermentiran navadni česen. Ima številne pozitivne učinke na zdravje. Na telo deluje še bolj blagodejno od svoje izvorne različice. Kajti vsebuje kar dvakratno količino antioksidantov v primerjavi s surovim česnom, uravnava krvni sladkor, znižuje raven slabega holesterola, izboljšuje jetrno funkcijo in še in še.

Deluje tudi kot naravni ojačevalec okusa – ima namreč neverjetno sposobnost iz vsake jedi povleči najboljše okuse in jih še dodatno poudariti.

Izredno priljubljen je v visoki kulinariki, v zadnjem času pa si utira pot tudi v domače kuhinje.

To darilo je primerno za vse kuharske navdušence kot tudi tiste, ki bi si občasno želeli popestriti hrano na svojem jedilniku.

Če te zanima kako črni česen izgleda, si poglej tale video.

Tvoje darilo bo popolno, če skupaj s črnim česnom podariš oljčno olje prvovrstne kvalitete. Poglej si darilni paket oljčnega olja in črnega česna – slika darilnega paketa.

PODROBEN OPIS

Črni česen nastane v posebnih pogojih s staranjem navadnega česna, kar traja nekaj tednov ali mesecev. Da doseže pravo strukturo, potrebuje strogo regulirano temperaturo in vlago.

Črni česen ima zdravilne koristi za naše telo, saj vsebuje dvakratno količino antioksidantov kot tisti v običajni obliki.

 

UPORABA

✔ Zaradi njegove vsestranskosti ga lahko pri kuhi uporabimo namesto navadnega česna.

✔ Je čudovit dodatek k sirovim ploščam, piščančjim jedem ali na pici. Svoj priokus doda tudi v domačem prelivu za solato.

✔ Deluje kot naravni ojačevalec okusa – ima namreč neverjetno sposobnost iz vsake jedi povleči najboljše okuse in jih še dodatno poudariti.

✔ Izredno priljubljen je v visoki kulinariki, v zadnjem času pa si utira pot tudi v domače kuhinje.

ℹ Upoštevajte, da je bolj blagega, slajšega okusa kot njegova surova različica, zato jed poizkusite, ko ga dodajate.

DODATNE INFORMACIJE

Količina: 50g

Pakiranje: plastična hermetično (neprodušno) zaprta embalaža.

Rok uporabe: po odprtju ga je potrebno porabiti v 15 dneh.