Kvalitetno, hladno stisnjeno olivno olje vsebuje zelo veliko antioksidantov, kar pa pozitivno in varovalno deluje na naše telo. Poleg tega je sestava olivnega olja zelo podobna sestavi kislin v našem telesu, zato človeški organizem olivno olje presnavlja lažje kot večino drugih olj in maščob.
Naše olje, izpod rok slovenskih primorskih obrtnikov, se odlikujejo po bogati sadežno-zelenjavni sveži aromi (jabolk, svežih mandljev, artičok, paradižnikov in sveže pokošene trave) in po prijetnem grenko-pikantnem okusu.
Pikantnost in grenkoba sta povezani z večjim deležem biofenolov, ki so antioksidanti in so koristni za naše zdravje. Kakovostno oljčno olje ni le maščoba in hranilo, je tudi začimba. Njihov sortni izbor sestavljajo istrska belica, leccino, maurino in pendolino. Olje je harmonično s širokim aromatičnim spektrom.
Olja Jasa so pridelana po kriterijih ekološke certificirane proizvodnje. Uporabljajo izključno organska gnojila. Oljke obirajo ročno. Primerno zreli in nepoškodovani plodovi so še istega dne predelani v olje. Ta proces se dogaja v najsodobnejši oljarni pri temperaturi nižji od 27 stopinj Celzija.
Piko na i njihovemu delu dajejo številna zlata priznanja vse od prvega tekmovanja leta 2005 ter mnogi šampionski nazivi tako v Sloveniji kot v tujini, posebej pa so ponosni na uvrstitev med 500 najboljših olj na svetu v svetovnem vodniku FLOS OLEI. Vsa odličja potrjujejo, da delajo dobro, s srcem. In kjer je srce, je vse boljše!
Mnenja
Zaenkrat še ni mnenj.