Da vas ne bo vedno znova skrbelo kaj podariti za darilo in koliko denarja zapraviti, vam tokrat postrežemo s par idejami, kako s kreativnostjo v darilo vnesti svoj osebni pečat in s tem povečati vrednost podarjenega, brez pretiranega zapravljanja!

kreativno obdarovanje

Ideja za darilo 1: DOMAČI ČAJI IN SIRUPI

Ta ideja za darilo vam bo prišla prav, če ste bili pridni in ste skozi leto nabirali razna zelišča. Kajti sedaj jih lahko brez slabe vesti podarite za darilo! Vsak, ki pije čaj, namreč ceni domača zelišča, sploh če ve, da ste vso delo opravili osebno.

Posušene kamilice, meta, melisa, žajbelj, bezeg, šipek …

Zelišča za čaje lahko podarite v doma sešitih platnenih vrečkah ali kozarčkih za vlaganje, zeliščne sirupe (ki ste jih prav tako sami pripravili) pa v privlačnih stekleničkah.

Embalaža naj bo opremljene z imenom zelišča oz. sirupa in okrašena s pentljo, dodajte tudi kakšno osebno misel, ker bo tako darilo še bolj osebno.

Ideja za darilo 2: SKODELICA S POSVETILOM

Ljubitelje kave in/ali čaja boste najverjetneje najbolj razveselili, če jih obdarujete s kakšno novo, prav posebno skodelico! Naj vas beseda »prav posebno« ne odvrne od te ideje za darilo, kajti skodelice se da zelo hitro personalizirati oz. narediti posebne za točno določeno osebo.

Na primer, kupite preprosto, enobarvno skodelico in nanjo s pisalom za keramiko napišite zabaven slogan, misel ali sporočilo, ki bo na kožo pisana dotični osebi, lahko pa na skodelico tudi kaj narišite. V skodelico nasujte kaj sladkega (bonbone, mini čokoladice, suho sadje ipd.), jo ovijte v celofan in dodajte pentljo. Tako imate super in ugodno darilo za vašega obdarjenca.

Za piko na i lahko kupite ali izdelate prav posebno voščilnico, ki bo čudovit dodatek k darilu. Idejo za prav posebno, ročno izdelano voščilnico imate tukaj.

Ideja za darilo 3: DOMA NAREJENO MILO

Mmmm, to bo res dišeče obdarovanje in darilo, ki pride prav prav vsakemu, ki bi ga želeli obdariti. Če tega še niste počeli, imate na internetu ogromno receptov za taka ali drugačna doma narejena mila.

Naredite lahko majhna, velika, okrogla, kvadratna mila ali celo tista, ki so bolj posebnih oblik. Lahko so z vonjem po žafranu, sivki, limoni, pomaranči in/ali cimetu. Vonj izberite sami glede na vašega obdarjenca.

Dajte si duška in pri izdelavi tega dišečega darila predvsem uživajte! Ta energija se bo prenesla in ko boste darilo podarili, bo dobre vibracije zagotovo občutil tudi vaš obdarjenec!

Ideja 4: DOMAČA MARMELADA, VLOŽEN KOMPOT, ČOKOLADNI LIKER, …

Mezga, sataraš, ajvar, kisla paprika, kumare, razne solate iz katerekoli zelenjave na domačem vrtu, omake, pijače …

Kot že vemo, “domače” je moderno in priljubljeno. Če ste torej pripravljeni deliti svoje doma narejene dobrote, je vse, kar potrebujete, le še privlačna embalaža in ideja za popolno darilo je tu. Ideje glede embalaže za tovrstna slastna darila, najdeš kar na Pinterestu ali Googlu. Nekaj idej kako narediti privlačno embalažo za stekleno embalažo (beri: kozarci za vlaganje), si poglej tule.

Sedaj potrebujete le še privlačno darilno vrečko ali kos zavijalnega papirja (uporabite lahko tudi časopisni papir) in darilo bo pripravljeno.

𝘕𝘢𝘮𝘪𝘨: Tik pred zdajci lahko izdelate tudi pomarančno marmelado, saj je v tem času pomaranč v izobilju.

Ideja za darilo - domača marmelada, vložen kompot

Ideja 5: KAZALO ZA KNJIGO

To je vedno uporabno darilo za ljubitelje knjig. Kazalo je narejeno hitro, izvedba pa ponuja zelo veliko možnosti. Lahko je iz papirja, usnja, blaga, z okraski ali brez. Edina omejitev je vaša domišljija oz. izbor materiala in dodatkov.

Na samo kazalo lahko zapišete ime obdarjenca, napišete oz. natisnete kakšno motivacijsko misel ali karkoli narišete. Namesto darilne embalaže, lahko dokupite še kakšno zabavno skodelico in personalizirano knjižno kazalko položite kar vanjo. Oboje zavijete v celofan, dodate pentljo in imate popolno darilo.

Ideja 6: TORTA V KOZARCU

Zelo zanimivo darilo so tudi priljubljene torte za »takojšnjo uporabo« v kozarcu.

Vse kar morate narediti je, da pripravite biskvit, ga položite v izbrani kozarec (uporabite lahko kar kozarec za vlaganje) in prelijete s poljubnim prelivom, nadevom in/ali koščki suhega sadja, oreščkov, čokolade, … odvisno od obdarovančevega okusa. Darilu priložite še čestitko in ga položite v darilno vrečko. Sedaj ste več kot pripravljeni na obdarovanje.

Ideja za darilo - torta v kozarcu

Ideja 7: NEKAJ SLADKEGA

Zagotovo imate v družini ali med prijatelji kakšnega sladkosnedca?! Pri obdarovanju te osebe zagotovo ne boste zgrešili, če mu/ji podarite kaj sladkega!

Receptov za domačo peko je dan danes na socialnih omrežjih ogromno. In to za vse okuse ter sposobnosti. Pomislite na osebo, ki jo želite obdariti in zagotovo se boste spomnili nečesa kar ima rada. Ali pa se vsaj spomnite/pozanimajte česar resnično ne mara.

Sedaj poiščite recept in si vzemite dovolj časa, saj pri domači peki bližnjic ni. Rezultat pa bo zagotovo navdušil tako domače kot tudi obdarovance. Vonj po domači peki namreč (skoraj) vsakomur prinaša le prijetne občutke.

𝘕𝘢𝘮𝘪𝘨: Če pri ustvarjanju tega darila odkrijete, da je peka nekaj, kar želite početi pogosteje, vam priporočamo edinstven dnevnik kamor si lahko zapisujete/izrisujete vse vaše stvaritve. Vanj lahko zalepite celo fotografije družinske peke in za vedno vam bo služil kot spomin na najlepše skupne trenutke. Kuharski dnevnik dobite na tej povezavi – DROBTINICE.

V kuharski dnevnik zapiši svoje najljubše recepte. Vanj lahko prilepiš tudi slike sebe in svojih najdražjih pri ustvarjanju v kuhinji.
Kuharski dnevnik – obeleži spomine

Recommended Posts