DIŠEČA SVEČA - kaj je potrebno upoštevani pri nakupu?

Ste se kdaj vprašali …
“Zakaj naj bo dišeča sveča s sojinim voskom in naravnimi eteričnimi olji vaša prva izbira?”

Si že kdaj kupil/a dišečo svečo?

Veliko ljudi kupuje dišeče sveče saj le-te pripomorejo k bolj sproščenemu in prijetnemu vzdušju, povečanju romantike, popestritvi prostorov, privlačnejši dekoraciji, navsezadnje pa tudi k odpravljanju neprijetnih vonjav.

Naša ustvarjalka Katja K., ki deluje pod blagovno znamko “Artemidacandels“, nas je obogatila z znanjem o svečah, katerega sedaj z veseljem predajamo tebi.

Sveče povečini izdelujemo ali iz parafinskega ali pa iz sojinega naravnega voska.

V nadaljevanju te čaka 5 razlogov zakaj raje izbrati svečo iz naravnega, sojinega voska. Pa čeravno zanjo odšteješ več denarja.

1. Prijazno naravi

Sojin vosek je obnovljiv vir, saj je pridobljen iz soje, medtem ko parafinski vosek izvira iz nafte, ki je omejen in neobnovljiv vir.

2. Varčna poraba energije

Sojin vosek običajno gori počasneje kot parafinski vosek, kar podaljšuje življenjsko dobo sveče in omogoča bolj enakomerno sproščanje vonja.

3. Manj emisij

Sveče iz sojinega voska proizvajajo manj dima kot tiste iz parafinskega voska, kar prispeva k čistejšemu in bolj prijetnemu okolju.

4. Kvaliteta in obstojnost vonja

Sojin vosek lahko bolje ohrani vonjave, kar omogoča intenzivnejši in bolj trajen vonj v prostoru. Istočasno pa je vonj dovolj “naraven” (blag, neškodljiv), da ne škoduje našim dihalnim potem in s tem zdravju.

5. Enostavno čiščenje

Madeži iz sojinega voska se lažje odstranijo kot madeži iz parafinskega voska, kar olajša čiščenje površin.

V izogib sintetičnim dišavnim dodatkom, ki so škodljivi za zdravje, raje dodamo eterično olje, ki ima pozitiven in v določenih primerih celo terapevtski učinek. Eterična olja poleg naravnih vonjav tudi blagodejno vplivajo na naše razpoloženje ter pri ljudeh spodbudijo občutek sproščenosti ali poživljenosti – odvisno od tega, kaj želimo doseči in katero eterično olje uporabimo.

Pravilna uporaba eteričnih olj tako pomaga pri zmanjšanju stresa, izboljšanju koncentracije, blaženju telesnih nelagodij, hitrejšemu zdravljenju ipd.

V nadaljevanju predstavljamo 5 prednosti naravnih eteričnih olj, ki jih najdemo v Artemidacandels dišečih svečah:

1. Naraven vonj

Eterična olja so pridobljena iz naravnih rastlin. To pomeni, da lahko s pomočjo le-teh pridelamo ne samo prijetne temveč tudi zdravju neškodljive vonjave, ki napolnijo prostor in ugodno vplivajo na naše počutje. V nasprotju z umetnimi vonjavami, ki so večinoma dokaj vsiljive, dražijo naša čutila in neugodno vplivajo na naš hormonski sistem.

2. Zdravilni in terapevtski učinki

Glavne terapevtske lastnosti eteričnih olj: krepijo spomin, lajšajo stres, lahko poživljajo in/ali izboljšajo koncentracijo. Nekatere študije trdijo , da naravna eterična olja blagodejno delujejo celo pri lajšanju raznoraznih telesnih nelagodij. Učinki so seveda odvisni od tega, katero vrsto eteričnega olja izberemo in če ga znamo na pravi način uporabiti.

3. Sprostitev

Dišeče sveče pogosto uporabljamo v masažnih salonih in različnih wellness ponudbah, saj se z uporabo eteričnih olj naše mišice hitreje sprostijo. Prijetne naravne vonjave pa sprostitev omogočajo tudi našemu umu. Svoj spa kotiček si lahko ustvarite kar v lastni kopalnici in tako po napornem dnevu poskrbite za zdravje vašega duha.

4. Eterična olja kot naravna alternativa

Sintetične dišave in druge kemikalije slabo vplivajo na naše zdravje. Negativne učinke najprej začutijo otroci, starejši in pa seveda tisti, ki imajo občutljivejšo kožo oz. so bolj občutljivi na kemikalije. Z uporabo eteričnih olj v dišečih svečah, se negativnim posledicam za zdravje izognemo.

5. Aromaterapija

Uporaba eteričnih olj pomaga pri prakticiranju aromaterapije, praksi, ki spodbuja tako duševno kot tudi telesno zdravje.

Vsi vemo, da so dišeče sveče namenjene sprostitvi in to ob redkih trenutkih, ko si končno vzamemo čas zase. Zato vedi, nakup NARAVNE DIŠEČE SVEČKE je investicija vate! Naj ti le-ta ne predstavlja stroška, temveč dodano vrednost.

Naravna dišeča sveča je prav tako lepo in predvsem uporabno darilo bodisi zate bodisi za ljubljene osebe. 🎁

Različne, čudovite, ročno izdelane in z naravnimi dišavami obogatene svečke dobiš v naši spletni trgovini – klikni tukaj.

Želimo vam obilo sproščenih trenutkov v družbi vaših najdražjih in seveda naših unikatnih, dišečih svečk. 😊

Recommended Posts