KVAČKANJE, moja strast

Spoznajte mamico, slovensko ustvarjalko, kvačkarco … našo Katjo: 👇
“S kvačkanjem sem pričela med svojo prvo nosečnostjo in to “delo” z največjim veseljem opravljam še danes.
” 🥰

NA KRATKO O ZGODOVINI

Kvačkanje se je v Evropi razširilo v 17. stoletju vendar je samo po sebi obstajalo že prej. Kvačkanje je svoj razvoj doživelo v Italiji, Veliki Britaniji, Franciji in na Irskem. 🪡

Sprva so bili kvačkani izdelki večinoma okraski za oblačila in pa gospodinjski pripomočki kot na primer: prti, zavese in odeje.

Nekatere gospodinje so znale (s)kvačkati tudi preproste obleke, a teh ni bilo dosti. 👗

Največji vpliv na sodobno kvačkanje je pustila Francija, ki je slovela po kvaliteti in eleganci svojih kvačkanih izdelkov.

KVAČKANJE DANES

Znanje o kvačkah se je širilo iz ust do ust in iz roda v rod zato zapisov o tehnikah skoraj ni. Prav tako je težko določiti kdaj točno se je kvačkanje začelo.

Zagotovo pa se svojih začetkov kvačkanja spomni naša ustvarjalka Katja, ki je svoja prva znanja osvojila kar na YouTube kanalu – Huda Volna.

S kvačkanjem je pričela med svojo prvo nosečnostjo in to delo z veseljem opravlja še danes. Tako je kvačkanje njen hobi že 5-o leto.

Sčasoma je svoje izdelke začela tudi prodajati. Njena prva stranka je bila tašča, ki je kupila njen kvačkani ” ceker”. 🛍

Pri svojih kvačkanih izdelkih vedno stremi k popolnosti, kar za sabo potegne veliko paranja, vnovičnega kvačkanja in seveda tudi časa.

Kvačkanje je njena strast, zato je presrečna ko naleti na človeka, ki ceni ročno delo in z nakupom podpre njeno strast.

Katjini izdelki so na voljo tudi v spletni trgovini Heart2heart.si, kjer ljudi najbolj navdušujejo njeni kvačkani podstavki za skodelice in multifunkcijske košare, katerih značilnost je, da vsakemu domu podarijo toplino.

Košarice so različnih velikosti in barv. Vanje lahko shranjujemo nakit, pripomočke za lase, ključe, zdravila, kozmetiko, brisačke, vatice, razne kremice, sukance in vse ostalo kaj vam utegne pasti na pamet. Nekateri košarico postavijo kot okras na mizo in v njej hranijo bonbone ali sadje.

KVAČKANA KOŠARICA KOT DARILO?

Najbolj izvirna uporaba kvačkane košarice je, ko košarica postane okrasni cvetlični lonček.

Zakaj in komu bi kvačkano košarico poklonil za darilo? 🎁

Tega darila se bo zagotovo bolj razveselila pripadnica ženskega spola.

Poleg darila za rojstni dan je košarica super darilo ob vselitvi v nov dom ali ob temeljiti prenovi doma, saj bo v prostor vnesla svežino, novo pozitivno energijo in ga takoj navdala z občutkom domačnosti.

Ker so kvačkane košare kvalitetne, elegantne in vsestransko uporabne, bo prav vsaka obdarjenka še dolgo po prejemu tega darila, uživala v svoji novi, čudoviti, ročno izdelani pridobitvi. 🥰

Recommended Posts