DARILO zanjo - uhani s stilom

Popolno darilo zanjo 👇
“Podari DARILO, ki bo obdarjenki popestrilo njeno garderobo, služilo kot prekrasen modni dodatek in outfitu dodalo poseben čar. Podari UNIKATNE UHANČKE, ki so tako lahki, da bo obdarjenka naravnost pozabila, da jih nosi.
Podari ROČNO DELO mlade ustvarjalke in podpri moje sanje.”

Polona

Rad/a nosiš nakit ?

Če rada nosiš nakit, te v naši spletni trgovinici www.heart2heart.si čakajo ročno izdelani uhančki naše ustvarjalke Polone, ki ustvarja pod imenom Lonin atelje.

Polonin nakit je pretežno iz polimerne mase in nerjavečega jekla, zato tudi ob pogosti uporabi ne oksidira, ne spremeni barve in ne pušča modrikastih madežev na tvoji koži. Morda boš naš nakit nosila še raje, če ti povemo, da je vsak sleherni kos, ki ga najdeš v naši spletni trgovini, ročno delo in to ga seveda dela unikatnega. Zaradi skrbno izbranih materialov je Polonin nakit resnično lahek. To je še posebej pomembno za viseče uhančke, v nošenju katerih boš zaradi njihove lahkotnosti resnično uživala.

Uhani kot popolno DARILO

Če sam/a nakita ne nosiš, se pa spogleduješ s tem, da bi ga kdaj podarila, si nadaljevanje nujno preberi. 👇

Uhani so lahko popolno darilo za različne vrste oseb, še posebej tiste, ki cenijo nakit in imajo smisel za stil. Tukaj je 8 primerov, za katere bi bili uhani idealno darilo 🎁:

Uhanov za darilo se bo razveselil/a:

1️⃣ Modna navdušenka: Oseba, ki vedno sledi modnim trendom in uživa v eksperimentiranju s svojim videzom, bo zagotovo cenila edinstven par uhanov.

2️⃣ Umetniška duša: Uhani z edinstvenim dizajnom, z umetniškim pridihom ali ročno izdelani bodo navdušili nekoga, ki ceni umetnost in ustvarjalnost.

3️⃣ Samozavestna oseba: Tisti, ki radi izstopajo in se izražajo skozi svoj stil, bodo veseli uhanov, ki pritegnejo pozornost ter poudarijo njihovo osebnost.

4️⃣ Eleganten stil: Če poznate nekoga, ki ima prefinjen in eleganten stil oblačenja, bodo diskretni in sofisticirani uhani čudovito dopolnili njihov videz.

5️⃣ Romantična oseba: Uhani v obliki src, rožic ali z nežnimi detajli so idealni za nekoga, ki ima romantičen okus in obožuje čustvene izraze naklonjenosti.

6️⃣ Posebni pomen: Uhani lahko imajo tudi simboličen pomen. Če izberete uhane, ki predstavljajo nekaj pomembnega za obdarovanca (na primer: kamen njegovega meseca rojstva, simbol njegovega hobija ali kulture), bo darilo še bolj posebno.

7️⃣ Prijateljica ali družinski član: Za prijateljico ali družinskega člana, ki vam je blizu, lahko izberete uhane, ki odražajo njeno osebnost ali stil, s čimer pokažete, da jo dobro poznate in cenite.

8️⃣ Oseba, ki praznuje posebno priložnost: Uhani so čudovito darilo za posebne priložnosti, kot so rojstni dnevi, obletnice, diplome ali druge pomembne življenjske prelomnice.

Ko izbirate uhane za darilo, je pomembno upoštevati osebni stil in preference obdarovanca. S tem boste zagotovili, da bo vaše darilo ne le lepo, ampak tudi nekaj, kar bo obdarjenec pogosto nosil in cenil. 💞

Pot do ustvarjanja popolnega nakita

Polona je vse od marca 2021 strastno predana ustvarjanju unikatnega nakita iz polimerne mase.

“Moja ustvarjalna pot se je začela z željo po iskanju materialov, ki bi bili ne le lepi, ampak tudi trajni in prijazni do kože. Pri tem sem spoznala, da je nerjaveče jeklo ena izmed najboljših možnosti za osnovo nakita, a sem hkrati odkrila tudi številne prednosti medenine, še posebej pozlačene.”

Nadaljevanje bloga razkriva Polonine izkušnje z različnimi materiali, izzive, ki jih je premagala in kako je skozi leta razvila svoje veščine v izdelavi nakita.

Izkušnje štejejo

Izkušnje tekom let so Poloni pokazale, da je nerjaveče jeklo top material za izdelavo modnega nakita. Namreč, je zelo odporen, po daljšem nošenju pa ne spremeni barve (oz. oksidira), kar je ključno za nakit, ki ga nosimo vsakodnevno.

“Vedno, ko dobim nove osnove iz nerjavečega jekla, jih podvržem testiranju. Na primer, en teden nosim kos nakita, da vidim, kako se obnaša na moji koži. Nekaj osnov tudi potopim v vodo, da preverim, ali se obarvajo. Če po tednu dni ne opazim sprememb, vem, da gre za kakovostno nerjaveče jeklo.”

Nerjaveče jeklo VS medenina

Medenina, še posebej pozlačena, je odlična alternativa nerjavečemu jeklu. Pozlačena medenina je bolj obstojna in ponuja svečano estetiko, ki jo je težje doseči z nerjavečim jeklom. “Uporabljam jo predvsem za osnove s kristali, ko izdelujem nekaj posebnega, bolj prestižnega in želim doseči večjo eleganco.” ~ Polona

Ena izmed glavnih prednosti medenine je njena mehkoba, ki omogoča lažje oblikovanje in prilagajanje. Vendar pa je bolj nagnjena k oksidaciji in lahko po daljšem času spremeni barvo, če ni pravilno obdelana.

Kot že rečeno, pa je nerjaveče jeklo trše od medenine, kar pomeni, da lahko prenese večje obremenitve brez vidnih poškodb. To je še posebej pomembno pri visečih uhanih, ki so težji.

Polonini začetki

“Moje prve korake v svet polimerne gline sem naredila, ko sem začela slediti ustvarjalki nakita na Instagramu. Navdihnile so me njihove kreacije in odločila sem se, da preizkusim svoje sposobnosti.”

Polona se z izdelavo uhanov ukvarja že tri leta in še danes se spominja svoje prve stranke:

Prva stranka

“Seveda se spomnim svoje prve stranke! 😀 Bila in še vedno je, moja najboljša prijateljica.

Če se prav spomnim je kupila viseče babypink uhane. Od takrat dalje se je tudi ona navdušila nad nakitom iz polimerne gline. Kajti, z mojimi uhani ni več imela težav s pordelimi ter bolečimi ušesi, kar je bil njen (in moj) pogost problem pri težjih uhanih iz drugih materialov.”

Izzivi in rešitve

Eden največjih izzivov, s katerimi se je Polona soočila, je bil iskanje ustreznega lepila. Poskusila je številna lepila, a večina ni izpolnila njenih pričakovanj. Lepila so oksidirala ali se niso dobro povezala z maso. Nato pa ji je nekega dne znanka priporočila lepilo, ki ga uspešno uporablja še danes. To lepilo namreč zagotavlja, da so njeni kosi nakita trdno prilepljeni in trajni.

“Poleg lepila sem imela težave tudi z obdelavo polimerne mase, zlasti ko je bila preveč suha. Rešitev sem našla v tekoči polimerni masi, ki s samo nekaj kapljicami vsako drobljivo maso spremeni v mehko in lahko oblikovalno snov.”

Vsa ta in še marsikatera druga odkritja na njeni poti, so ji omogočila, da je ustvarila nakit, ki je ne le estetsko privlačen, ampak tudi praktičen in vzdržljiv.

Podpora lokalnim ustvarjalcem

Ko kupite unikaten, ročno izdelan nakit, podprete mlade/male ustvarjalce in slovensko proizvodnjo. Unikaten nakit, ki ga kupite zase ali svoje obdarjence, ni le darilo, temveč je podpora, ki omogoča, da srčni ustvarjalci nadaljujejo s svojim delom in še naprej ustvarjajo edinstvene kose, ki jih lahko vsi ljubitelji nakita nosimo s ponosom.

Zahvala za nakup

“Moje potovanje od začetka ustvarjanja nakita iz polimerne gline do danes je bilo polno izzivov in odkritij.

Vsak kos nakita je rezultat trdega dela, raziskav in ljubezni do ustvarjanja. Upam, da bo moj nakit še naprej prinašal veselje in zadovoljstvo tistim, ki ga nosijo in da bom lahko še naprej rastla kot ustvarjalka.” ~ Polona

Hvala, ker cenite ročno delo, slovensko ustvarjalnost in ker nakupujete v naši spletni darilnici heart2heart.si. 🥰

Recommended Posts